E-ticaret SEO nasıl yapılır ve 10 adımda e-ticaret seo rehberini anlatacağız. Amacımız web sitenize tıklama oranı ve kalma oranı artırmaktır. SEO çalışmaları e-ticaret siteleri için vazgeçilmez öneme sahiptir. Profosyonel SEO çalışmaları yapan web siteler organik trafiği sağlamaktadır.
Pandemi döneminde e-ticaret siteleri trafiği daha da arttığını görmekteyiz. Peki böyle bir dönemde siteniz için profesyonel SEO çalışması yaptırmak istemez misiz? Bu konuda bilgi ve hizmet almak için tıklayınız.
Bu yazımızda e-ticaret SEO tekniklerini ve e-ticaret SEO nedir konusunu ayrıntılı olarak anlatacağız. Web sitenize adım adım hangi SEO tekniklerinizi kullanmanız gerektiğiniz anlatacağız.
E-Ticaret Web Sitenizde SEO Çalışmalarının Sağladığı Avantajlar Nelerdir?
Web sitenizde SEO çalışmaları yapmanız organik olarak trafik sağladığı gibi Google ADS reklamlarında Tıklama Başına Maliyetinde düşmesinide sağlar. E-ticaret sitelerinde gerçekleştirilen SEO çalışmaları hedef kitleyi müşteriye çevirerek mevcut olan müşterilerin kampanyalarda diğer konulardan haber olmasını ve bu sayede kalıcı olmasını sağlamaktır.
SEO çalışmaları yapmak neden gerekli?
SEO’nun amacı arama motorlarında web sitenizin üst sıralarda yer almasını ve daha fazla tıklama almaktır. Alt yapısında bütün bu işlemler organik olarak gerçekleşmektedir.
10 adımda E-Ticaret SEO Nasıl Yapılır?
- Anahtar Kelime
E-ticaret web sitelerinde anahtar kelime araştırılması yapılması diğer web sitelerinde bir adım öteye geçmek anlamına gelir. Satın almayı ön plana çıkardığımız bu web sitelerinde her adımını düşünerek farklı anahtar kelimeler girilmesi gerekmektedir. Web sitenizde anahtar kelime optimizasyonu yapılması en öncelikli konulardan bir tanesidir.
Anahtar kelime bize müşteriler karşında ne tür avantajlar sağlamaktadır.
- Bilinçlenme: Arama yapan kişileri bir ürün veya hizmet hakkında bilgilendirmek.
- Araştırma: Arama yapan kişiler daha ayrıntılı bilgiler ararlar. Ürün Sayfalarının isimlerini anahtar kelimelerin geçirilmesi.
- Karşılaştırma: Arama yapan kişilerin blog yazıları ve kullanıcı yorumları önemi büyüktür.
- Satın Alma: Ürün veya hizmetlerin anahtar kelimeleri geçirilmesi önemlidir.
Anahtar kelime analizi nasıl yapılır? Konusunda detaylı bilgi almak için tıklayınız.
- Site İçi SEO Optimizasyonu
Web sitenizde ürününüz SEO’ya uygun optimizasyonunu yaparken nelere dikkat etmemiz gerekir. Aşağıda adım adım ilerleyeceğiz.
- Ürün Adı: Ürün adınızın h1 olarak yazın ve ürün adlarınız en az 30 karakter en fazla 60 karakter üstüne çıkmamasına dikkat edin.
- Ürün Açıklaması: Ürün açıklamalarında ürünle ile ilgili en az 300 kelimelik bir metin yazın. Elinizde var ise ürün kullanımı ile ilgili bir video site içine gömme işlemini yapınız. Buradaki amaç kullanıcının web sitesinde daha fazla kalmasını sağlarız. Gelen kullanıcının almasına yönlendirmiş oluruz.
- Meta Açıklaması: Meta açıklamasında anahtar kelimenizi geçiriniz. Harekete geçirici bir mesaj kullanınız. Bu konu hakkında detaylı bilgilenmek için tıklayınız.
- Ürün Görseli: En az 4 görsel yükleyiniz. Görselleri yüklerde alt etiketinde anahtar kelime geçiriniz.
- Structured Data (Yapılandırılmış Veri) – Rich Snippets
Yapılandırılmış veriler Google ve arama motorları için çok önemli bir konudur. Google’a web sitemizin ne olduğunu anlatmak için kod parçacıklarını sitemize yerleştirmemiz gerekmektedir.
Schema.org’da hangisini kullanırsak e-ticaret sitemiz için kullanıcılar ve arama motorları gözünde öne çıkartmış oluruz?
Ürün ve değerlendirme şemalarını kullanırsak bizim daha verimli olur.
Bu konuda detaylı ve örnek anlatımlarını öğrenmek için tıklayınız.
- Stok Hakkında Bilgilendirme
Sitenizde stok kalmadığı zaman 404 hata kodu vermektedir. Lakin 301 ve 302 kodu ile üst kategori yönlendirebilirsiniz. 200 durum kodu kullanılıp ürün geldiğinde bilgilendir butonunu konulabilir.
Eski ürün sayfalarına 301 yönlendirme kodunu kullanınız.
HTTP Durum kodları hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.
- Web Site Hızı
E-ticaret veya tanıtım web sitelerinde en önemli konulardan bir tanesi web site hızıdır. Çünkü tüketimin hızlı olduğu dönemlerde web sitelerin yavaş olması kullanıcının hemen çıkması neden olmaktadır. Bounce rate (hemen çıkma) oranın yüksek olması sizin arama motorlarında üst sıralara çıkmanıza engel olacaktır.
Peki Bounce rate (hemen çıkma) oranını nasıl düşürebilirsiniz? Bu konuda detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Gelen kullanıcıların web sitenizde kalmasını sağlamak için web sitenizin açılma hızı en fazla 3 saniye olmalıdır. Daha fazla olduğu taktirde gelen ziyaretçi hemen sitenizden çıkar. Sitenizin hızlı açılması sayfalar arası geçişin hızlı olması gelen kullanıcınızın hem ürün almasını hem sitenizde daha fazla kalmasını sağlar.
- Mobil Uyumluluk
E-ticaret veya hizmet sitelerinde en önemli konu Google’da son zamanlarda masaüstü bilgisayardan çok mobile önem göstermektedir. Web siteniz tüm mobil cihazlarla uyumlu olması gerekmektedir. Arama motorlarında gelen trafiğin %50’den fazlası mobilden gelmektedir.
- Güvenlik Sertifikası SSL (HTTPS)
E-ticaretin en önemli konularından birisi güvenilir bir sayfaya sahip olmaktır. Hem arama motorlarına hem gelen kullanıcılara güvenilir olduğunuzu göstermek için güvenlik sertifikanızı alın.
- Sosyal Medya Entegrasyonu
Sosyal medyanın günümüzde önemini bilmeyen yoktur. Web sitenizde yaptığınız değişiklikleri, kampanyaları, blog yazıları gibi konuları sosyal medyanızda duyurunuz. Sosyal medya yapacağınız duyurular post çalışmaları sitenize organik trafik sağlayacak satışlarınızı yükseltecektir.
- Yerel SEO Entegrasyonu
Yerel SEO Google My Bussiness web siteniz için ve fiziksel mağazanız için önemli bir kol oluşturmaktadır. Sosyal Medyada yaptığınız post tasarım gibi durumları burdan paylaşırsanız ekstra organik trafik oluşturabilirsiniz.
Bu konuda detaylı bilgilenmek için lütfen tıklayınız.
- Kopya Sorunu
Web sitenizdeki sayfaların özgün içeriklerden oluştuğuna emin olun.
E – ticaret web siteleri için kopya içerik problemi ikiye ayrılmaktadır.
- Site içi Kopya İçerik Problemi
Web sitenizde kullanılan içeriğin diğer sayfalarda aynı şekilde kullanılması - Site Dışı Kopya İçerik Problemi
Kullanılan içeriğin diğer web sitelerinde kullanılması
Bu hizmetimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçin.