Son Yazılar

Son Yorumlar

Gösterilecek yorum yok.

Kategoriler

Meta Description Nedir?

Meta-Description

Meta description, web sayfanızın özetini sağlayan html özelliğidir. Arama motorlarında kullanıcı tıklamadan önce bu kısımları okuduğu bir yerdir. Sayfanızın <head> etiketleri arasında yer alan Meta Tag’dir.

Meta Açıklamanın Açılımı Nedir?

Meta Description açılımı meta açıklama demektir. Meta açıklamanızın iyi olması ve tıklanabilir olması sayfanıza ziyaretçinizi artıracaktır.


2009 yılında Google’ın yaptığı açıklamada, meta keywords ile birlikte meta description’ın da artık raking algoritması içerisine dahil olmadığı duyuruldu. Rank algoritmasına etki etmese de, meta description, okuyucuların arama sonuçlarında dikkatini çeken önemli bir unsurdur. İlgi çekici bir meta açıklaması, sayfanızın tıklanma yüzdesi üzerinde önemli etki yaratabilir. Tıklanma oranınızın artması, arama sonuçlarında yukarı çıkmanız anlamına gelmektedir.

Meta Description Nasıl Yazılmalı?

Meta Description’ınınızı yazarken etkileyici ve dikkat çekici yazmaya özen gösteriniz. Meta description’ınızın için anahtar kelimeler bulundurun.

  • Her sayfanız için bir meta description yazın. (Hareket geçirici olmasına dikkat ediniz.)
  • Sayfanınızın anahtar kelimesi meta description’ın içinde yer almasına dikkat ediniz.
  • Meta açıklama sayfanın ufak bir özetidir.

Meta Açıklama Kod Örneği Nasıl olmalıdır?

Yazımızın en başında bahsettiğimiz gibi <head> etiketleri arasında yer alır.

<head>
<meta name=”description” content=” Üst sıralarda daha kalıcı olmayı hedefler. Seo‘nun Açılımı Nedir? Açılımı Search Engine Optimization‘dur. Türkçesi Arama Motoru Optimizasyonu’dur. Serp Nedir?” />
</head>

Meta-Description-Acilimi

Meta Açıklama Nasıl Olmalıdır?

  • Uzunluk ve Karakter Sınırı (Snippet’lar 155 – 160 karakter kadardır. Meta açıklamaları açıklayıcı olması açısından en az 50 karakter en fazla 160 karakte yazımına uymanız sizin için daha iyi olacaktır.)
  • Harekete Geçirici / İlgi Çekici ( Tıklanabilir olması açısında harekete geçirici ve ilgi çekici bir mesaj yazınız.)
  • Tekrarlanan Meta Description Anahtar Kelimelerinize Yer Verin (İçeriğinizde yer alan anahtar kelimeleri meta açıklamanıza yer verin. En az 2 anahtar kelime kullanın.)
  • Çift Tırnak Kullanmayın ( Meta Description etiketinin Html’de tırnak işareti kullanıldığında, SERP’de göründüğünde tırnak işareti açıklamasında bu açıklamayı keser.)

Meta-Description-Kod

SEO uyumlu makele yazımı ile ilgili bilgi için bu blog yazımızı okuyabilirsiniz.

SEO’ya Etkisi Nedir?

Açıklama kısmı sıralamaya direk etki etmese de bilgilendirici, dikkat çekici, harekete geçirici meta açıklamalar web sitenizin trafiği  artıracak. Trafiğin artmasının yanında sitenize tıklama oranının artması ile arama motorlarında üst sıralara çıkmanızı sağlaması demektir.

WordPress kullanan kullanıcılar için blog yazımı ve meta açıklama düzenlemesi için Yoast SEO veya Rank Math kullanımı sizin için yönlendirici olur.

Bu hizmetlerimizden yararlanmak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.

    Yorum bırak

    Email adresiniz görünmeyecek.* işaretli alanlar zorunludur