Son Yazılar

Son Yorumlar

Gösterilecek yorum yok.

Kategoriler

Site İçi SEO Nedir ve Nasıl Yapılır?

Site-İci_SEO

Arama motorlarında üst sıralarda nasıl yer alırım diye araştırma yaptıysanız. SEO ve SEM konularını görürsünüz. (Bu konularla ilgili bilgi almak için blog yazılarımızı okuyabilirsiniz.) Bu blog yazımızda SEO’nun önemli konularından Site İçi SEO konusunda detaylı anlatım yapacağız. Bu konuyu okuyup uyguladıktan sonra kendi web sitenizi veya müşterilerinizin web sitelerini kolayca optimize edebileceksiniz.

Site İçi SEO Nedir?

Site içi SEO; site ziyaretçisinin web sitenizde daha uzun süre kalmasını ve arama motorları botlarının sayfanızın ne ile ilgili olduğunun anlamalarına yardımcı olacak SEO tekniğidir.

Site İçi SEO Açılımı Nedir?

Site İçi SEO diğer bir adın On Page SEO’dur. On Page SEO , web sitenizde sayfaların her birinin tek tek en ince ayrıntısına kadar kapsamlı On Page SEO düzenlemelerinin yapılması ve optimize edilmesidir.

Site İçi SEO Çalışmaları Nelerdir?

Site İçi SEO çalışmaları kullanıcılarının sitenin içinde daha fazla kalması için yönlendirmelerin doğru yapılmasıdır. Kapsamlı On Page SEO yapıldıktan sonra kullanıcının sitenizde daha fazla kalması ve bu site içi link yönlendirilmelerinin doğru yapılması sonucunda arama motorlarında üst sıralara çıkmanızı ve arama motorlarında da sizin sitenizin kaliteli içerikler olduğunu gösterir.

Site İçi SEO Konuları Nelerdir?

On Page SEO konularını aşağıda madde madde anlatacağız. Site İçi SEO’nun en önemli konusu sayfa içi linklendirmelerin ve url yapısının doğru yapılması. Bir diğer en önemli konu ise web sitenizin açılış hızıdır. (WordPress’te Site Hızlandırma teknikleri ve detaylı bilgi için bu yazımızı okuyabilirsiniz.)

Site İçi SEO’da Yapılması Gereken En İyi Yöntemler?

1. Meta Title  – Meta Description

Meta Title sayfanız için en önemli bölümüdür. Sayfa başlığınız ne kadar ilgi çekici ve optimize edilmişse o kadar tıklama alırsınız.
Siteniz için kapsamlı bir Meta Description çalışmaları yapmak için burdan okuyabilirsiniz.

2. Sayfa Link Yapısı

Genelden özele inen bir URL yapısı kullanmak zorundayız. URL yapısında anahtar kelimenizi geçiriniz. URL’nin için özel karakterler, semboller, virgüller kullanılmamalıdır.

3. Başlık Etiketleri

Bir web sayfasının başlığı belirlediğiniz Tag’lerdir. Title Tag 55 karakterden fazla olmamalıdır. Her sayfanın başlığı birbirinden farklı olmalıdır. Başlıklar <Head></Head> etiketlerinin içinde bulunmaldır.  Ayrıca başlık etiketleri H1, H2, H3, H4 gibi kronolojik sırayala kullandığınızdan emin olun.

4. Anahtar Kelime Yoğunluğu

Yazınızda anahtar kelime yoğunluğuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Makalenizdeki kelime sayınıza göre %4 – %7 civarında olması gerekmektedir. Yardımcı anahtar kelimeleri ve anlamsal olarak yani eş anlamlı anahtar kelimeler kullanabilirsiniz.

5. Görsel Kullanımları

Web sitenizdeki içeriklere uygun konu ile ilgili anlatımları anlatmak için görsel kullanımı yapınız. Görsel kullanımı boyutu 100KB’nın altında olması gerekmektedir.
Görsel kullanımlarında attribute kullanımı yapınız. Attribute kullanımı görsellerde anahtar kelime kullanımı yapınız.
Örneğin; ‘’Site-İci-SEO-Nedir-Nasıl-Yapilir’’ şeklinde olmalıdır.
Bu konuda amaç görsel sonuçlarda da üst sıralarda çıkmaktır.

6. Makale Başına Kelime Sayısı

Makale başına kelime sayısını belirlerken asıl amacınız içeriğinizin özgün ve kaliteli olmasıdır. Genel olarak makale başına kelime sayısı ürün sayfası ise en az 300 kelime, diğer yazılar en az 600 kelime olmasıdır.

7. Yapısal Veri İşaretleme

Blog veya web siteniz için en önemli konularından biri yapısal veri işaretleme konusudur. WordPress’te Rank Math SEO ve Yoast SEO gibi eklentiler otomatik olarak yapıyor. Ancak siteniz WordPress değil ise siz yapısal veri işaretlemenizi yapıcaksınız. Yapısal veri işaretlemesini Schema.org size yardımcı olacaktır. Yapısal veri işaretleme yapılma sebepleri ise arama motorları botlarının geldiğinde sizin sitenizi daha rahat taramasıdır.

8. Robots.txt dosyanızı oluşturun.

9. Inbound Linkleme

10. Outbound Linkleme

11. 404 Datası Düzeltme

12. Breadcrump Doğru Kullanımı

13. Site Hızı

Web sitenizin açılış hızı en fazla 3 saniye olmalıdır.
WordPress site hızlandırma ile ilgili konuyu buradan okuyabilirsiniz.
Araştırmalara göre web site hızının 3 saniyeyi aşıyorsa sitenize giren kullanıcılar fazla beklemeden çıkarlar.

14. URL Yapısı

Site İçi SEO’nun teknik kuralları yukarıdaki maddelerden oluşmaktadır.

Site içi SEO hizmetimizden yararlanmak için lütfen bizimle iletişime geçiniz.


    Yorum bırak

    Email adresiniz görünmeyecek.* işaretli alanlar zorunludur